jueves, 7 de julio de 2016

CONTES A LA FRESCA COMENÇA A CAMINAR. L'OLLERIA

Avui comença a caminar Contes a la Fresca, un projecte intermunicipal que ens portarà per 13 pobles de la Vall d'Albaida i un de La Safor en els mesos de juliol, agost i setembre.



Però el projecte va començar fa molt de temps o potser abans. Però no li dèiem projecte, ni calia fer difusió, ni demanar finançament, ni tan sols calia buscar prèviament a la gent que anava a contar. Perquè la gent es trobava a la fresca i contava el que els havia passat durant el dia, barrejat amb el que havien escoltat dels seus antics o fins i tot feien d'aquella rondalla una anècdota familiar, sense ànim d'enganyar sinó amb intenció de ser escoltat.

Foto: Diari de Mallorca.


Avui ens trobarem a l'Olleria sota el quart minvant de la lluna i els estels, amb el cel com a sostre,  com ho estaran fent a la mateixa hora a Marraketch o al desert de Mongolia. I com diu Ana Griott al seu recull de contes del Mediterrani ho fem per la necessitat de contar-nos, de saber qui som, per la necessitat de conjurar les pors ancestrals i plantar-los cara, de trobar un lloc on tot siga possible algun dia, per la necessitat de saber que altres han estat ací abans que nosaltres.

Avui, tres persones contarem rondalles que hem escoltat de la veu dels grans o hem llegit, històries que han corregut quilòmetres per a vindre fins ací, les mateixes que es contaran a altres llocs perquè els contes són patrimoni de la humanitat. 

Nosaltres els donarem vida, els regalarem un poc del nostre alé, de la nostra veu perquè emergisquen ací, de nou. Però sense públic no hi ha diàleg possible, així que vos esperem, a la placeta de la biblioteca, al carrer l'Aurora a les 23 hores. I si no pots vindre passa't demà per ací que farem un barret.

No hay comentarios:

Publicar un comentario