jueves, 18 de julio de 2013

DE BIBLIOTURISME I

És debades, s'està fresquet, pots anar acompanyat o sol, saps quan entres però no quan eixiràs i sempre, sempre trobes alguna cosa. Fer biblioturime és una manera diferent de passar pels pobles i ciutats.
Si teniu previst viatjar aquest estiu prop o lluny no oblideu d'incloure a la ruta una visita a la biblioteca del lloc on aneu, encara que siga un poble menut, la seua biblioteca et pot sorpendre. Fins i tot, si no vas lluny, el teu carnet et pot servir per a treure llibres; a tot el País Valencià es pot utilitzar el carnet de la Xarxa de Lectura Pública de les Biblioteques Valencianes (XLPV). I si no tens carnet, només cal que portes un parell de fotos. 
Però si vas lluny, encara que parlen llengua extranya, si et queda de camí i tens temps i ganes entra a una biblioteca. A Europa les tenen organitzades de manera diferent i les seccions infantils són impresionants. I si vegeu alguna cosa interesant m'encantaria que m'enviàreu alguna foto.
Hi ha unes quantes biblioteques que em tenen enamorada en les que em passaria hores i hores remenant i remenant, que és el que més m'agrada fer a les biblioteques: Llegint un article d'una revista que no compraria mai, mirant la sinopsi d'un llibre extrafolari, llegint i llegint llibres infantils, comentant amb el bibliotecari els llibres del fons i les novetats més interessants, fent una ullada al diari de tendència perniciosa, buscant llibres prohibits... Això últim ho deixem per a un següent post de biblioturisme i llibres de l'infern.
A partir d'ara vos en presentaré unes quantes, una a la setmana més o menys, però no estaran totes les que són, ni de lluny; de fet aquests post podrien servir perquè entre tots ens recomanàrem biblioteques.

Començarem propet, que no sempre "Sant de fora fa més milacres": al poble de L'Olleria

Només entres a la biblioteca de L'Olleria t'adones que és un espai pensat i repensat per algú que sap d'arquitectura i algú que sap de biblioteques: hi ha un espai per als carrets dels xiquets, uns sofàs còmodes amb la premsa davant d'una finestra que dóna al carrer, la llum és suficient sense arribar a molestar (hi ha biblioteques en què hi ha tanta llum solar i són tan blanques que has d'anar amb ulleres de sol...).  Els llibres estan a les prestatgeries de manera visible cridant per a ser llegits.

El fons de novel·la és molt ampli i Emili, el bibliotecari, és un apassionat lector que de segur fa bones recomanacions.
La secció infantil, està ben organitzada i els llibres estàn a l'abast perquè els xiquets i les xiquetes puguen remenar.


És un lloc on anar i passar el matí, de 10h a 14h, o la vesprada, de 17h a 20h; és de les poques que obren a les vesprades a l'estiu. A mi, ja m'han agafat ganes d'anar a veure què em recomana Emili o a desordenar-li una miqueta la bilioteca...

Espere que vos haja interessat. I ja em dieu què vos ha semblat!

4 comentarios:

  1. Que xula!, quan vaja per l'Olleria és segur que la visite.
    Teresa

    ResponderEliminar
  2. Celebre la iniciativa! Amb el teu permís, la publicitarem des del facebook d'Edicions 96, a veure si la gent recomana biblioteques xules. Hi ha bon personal fent molta feina en aquest sentit, i es mereixen atenció i tot el suport del món. Gràcies, contacontes de primera!

    Ei, per cert...: és possible que a l'agost estiga alguns dies propet del Benicadell. Us ho faré saber, per si vosaltres no esteu tampoc massa lluny de la seua ombra protectora. Besades!

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Em sembla que em deixaré caure aquest agost per la biblioteca de l'Olleria ... m'has fet entrar ganes de visitar-la
    (he elimnat el comentari d'abans sense voler)

    ResponderEliminar