miércoles, 24 de febrero de 2016

IES LES FOIES BENIGÀNIM

Avui he estat a l'IES Les Foies de Benigànim, amb els alumnes de 3er de l'ESO fent la segona part de l'activitat que teníem programada. En una primera trobada vam anar a la Biblioteca i vaig contar contes, ací teniu l'enllaç a un dels contes que van aparèixer en AMORT. I ací, més contes del mateix autor en format audio.

Un grup d'alumnes em van fer un regal molt tendre, en acabar la sessió

 En aquesta segona part, hem parlat de llibres, per a què els llegiu o simplement per a que sapigueu que existeixen. Llibres amb protagonistes joves que han de fer-se valdre per a trobar el seu lloc a la vida, per diferents raons.

Cristopher és el protagonista de El curiós incident a mitjanit. Aquest llibre, narrat en primera persona és com un got de suc de taronja que a glops sap dolç i a glops és amarg. Mark Haddon, l'autor ens porta del riure al drama, per a riure'ns del drama una altra vegada. Perquè la vida no és senzilla per a un xic amb autisme que no entén el món, però que vol formar part d'ell.


Samia vol córrer, és la més ràpida de tots els que corren pels carrers de Mogadisco (Somàlia). Ella no corre per fugir sinó perquè busca la llibertat, la seua i la de totes les dones islàmiques. Viu en un país en guerra, una guerra, com totes, innexplicable, injusta i indecent. Una guerra que la separa del seu millor amic i acaba amb totes les coses importants de la vida. Però a les cames troba la força per a seguir endavant. És una història basada en la vida de Samia Yusuf Omar, una jove somali que va aconseguir arribar als jocs olimpics. Ací teniu el vídeo que n'és la prova.


Kip Parvati voldria anar a l'escola, però ha de mantenir a la seua família. El seu pare se'n va anar amb un vaixell i ara ell és el cap de casa. Cada matí ix a pescar amb el seu tiet a la barca, però la mar no vol ser generosa amb ells. Ell, somia en viatjar amb un vaixell gran i viure moltes aventures, però abans hauria d'aconseguir suficients diners per a què la seva família poguera viurer durant la seua absència. Tot el món parla de La Lluna Rosa, una gran perla que està amagada en una cova baix de l'aigua. El problema és que la gran perla està custodiada per un tauró, que s'ha engolit a més d'un. Però això no aturarà a Kip. 



Un monstre em ve a veure, va ser ideada per Siobahn Dowd i escritat per Patrick Ness. Cónor, el protagonista, es desperta a mitjanit per culpa d'un mal son, sempre al mateix moment, instants després a les 12:07 un monstre el visita. Però Cónor es massa major per a creure amb monstres, sap que la seva imaginació i els mals moments per els quals està passant, li poden estar jugant una mala passada. Però el monstre li dóna evidències de la seua presència i Cónor es rendeix. El monstre vol que Cónor li done una cosa molt preuada, el monstre vol la veritat. Si pensàveu que el suc de taronja és el més amarg esteu davant d'un café sense sucre.


Desitge que alguna d'aquestes lectures vos agrade i siga la porta a nous llibres. Vos espere per ací al blog, i prompte ens veiem a la serra amb noves històries. Als afortunats, que guanyen el concurs, vos contaré la història d'aquesta casa.

25 comentarios:

  1. Hola bon día, soc una alumna de ieslesfoies de Beniganim, m'agrada molt la lectura i hem van agradar molt els llibres que portares ahir, un abraç

    ResponderEliminar
  2. Bon día, soc Miguel Sanz.
    Em vaig divertir molt en la sessió de contes en la biblioteca del poble. Encara tinc en la memoria el gest del "mmmm" de la jove enamorada

    ResponderEliminar
  3. Hola sóc Aarón Mahiques de l'IES les FOIES. Em va agradar agradar molt la història del novio mort ja que la vas contar mantenint molt be la tensió del relat.

    ResponderEliminar
  4. Hola sóc Iker Ortiz,em va paréixer interesent els llibres que ens vas presentar i crec que llegiré "Un monstre em ve a veure".

    ResponderEliminar
  5. Hola sóc Víctor Rodríguez, em va agradar molt la sessió de contes en especial la part del final on ens vas donar un ensurt on tots vam pegar un bot. Els contes que vas presentar semblen entretinguts i crec que me'n llegiré algun, sobretot algun dels contes visuals.

    ResponderEliminar
  6. Hola sóc Joel Mahiques de l'institut IES LES FOIES.
    Em van agradar molt totes les históries peró la meua favorita és la del novio mort i espere que tornes a vindre a contar-nos més históries divertides i misterioses que ens contes amb tanta felicitat
    (mmmmm).

    ResponderEliminar
  7. Hola sóc Laia Benavent, em va agradar prou el conte de la morta, però el que més em va agradar va ser el dels avionets de paper. Me'ls vaig imatginar volant en el pati del meu institut.

    ResponderEliminar
  8. Hola sóc Joan Mateu de l'institut IES LES FOIES. Em va sorprendre el conte de la morta sobretot el fet de que la pentinaren.Em van agradar tots els contes.

    ResponderEliminar
  9. Hola sóc Richard Belda i em va agradar molt les dos sesions que ens vas fer per a contar-nos aquests llibres ,el de la novia morta em va impactar molt que el contares perque ja coneixía aquesta història però me la van contar de epoques dels anys noranta i tu vas fer que transportara la història a dates presents en tot el de la moto i tot aixó.
    Espere que tornes per contar-ne més.

    ResponderEliminar
  10. Hola, soc Rubén Caro, del IES les Foies. La sesió de contes em va pareixer molt interesant, el fet de que existesquen llibres que son curts, tenen un gran contingut i poden llegir-los fins la gent que no sap llegir, ja que son noveles visuals facils d'entendre. Personalment seguixc recolzant la estrategia de els pardals a la carretera.

    ResponderEliminar
  11. Víctor Benavent8 de marzo de 2016, 9:20

    Hola sóc Víctor Benavent i he que dir que em van agradar prou els contes. Sobretot la manera de contar-los ja que llegir és una cosa interessant, però que ho conte una persona que sap interpretar, està millor.

    ResponderEliminar
  12. hola soc c. i m'ha dit Josep que diga que m'ha agradat molt

    ResponderEliminar
  13. Hola Almudena sóc Safae, em va agradar molt la història,la primera va tindre un final inesperat i misteriós mentre que la segona història, va ser molt divertida la part dels avionets i com es comunicaven Celestonio i Almudena.

    ResponderEliminar
  14. Hola Almudena, sóc Ferran. Em va agradar molt la històrìa dels avions i te'n vaig fer un; espere que tornes algun altre dia per alegrar-nos el matí.

    ResponderEliminar
  15. Hola Almudena, sóc Vicent, m'encanten les teues històries i com transformes els textos per a la joventut.

    ResponderEliminar
  16. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  17. El generador de números aleatoris ha volgut que la sort siga per al 3: Aaron Mahiques. Ell, 4 de la seua elecció i algú més anirem a l'ombria del Benicadell a contar històries.Enhorabona, estem en contacte

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Quina alegria m'has donat! Em sent molt afortunat per haver guanyat el passeig al Benicadell. Els meus companys estan molt animats a acompanyar-me, però tinc un problema perquè volen vindre tots. MOltes gràcies.

      Eliminar
  18. Hola Almudena,soc Rubén Ribes, em va agradar molt les teues histories especialment la historia dels avions. Gracies per fer-mos pasar un bon moment.

    ResponderEliminar
  19. Hola Almudena, sóc Marta Alabort, em va agradar molt les teues histories sobretot la dels avions. Gracies per fer-nos pasar un bon moment.

    ResponderEliminar
  20. Hola Almudena, sóc Sara Làzaro, em van agradar molt les histories que ens vas contar i la que més la de la morta perque has mesclat el terror i l'amor.

    ResponderEliminar
  21. Hola amudena soc Andrea Margarit,el dia que vas vindre a la biblioteca de benigànim hem van agradar molt les teues historie, però sense dubtes, la que més hem va agradar va ser la de els avionets de paper.

    ResponderEliminar
  22. Hola Almudena soc Andrea Margarit,el dia que vas vindre a la biblioteca de benigànim hem van agradar molt les teues historie, però sense dubtes, la que més hem va agradar va ser la de els avionets de paper.

    ResponderEliminar
  23. Hola Almudena, sóc Inés Martínez em va agradar moltissim les teues histories,hui man dit que ja estaran a la biblioteca i me alegrat molt perque aixi ya podre llegir-los. Gracies per vindrer i fermos passar un bon moment

    ResponderEliminar
  24. Hola Almudena soc Jordi Camarena el dia que vas vindre a la biblioteca de benigànim hem va agradar molt i vaig passar un agradable rato,la historia que mes hem va agradar va ser la de que teniem que imaginarmos que era a la nostra casa.

    ResponderEliminar