jueves, 24 de marzo de 2016

CONTAR A L'IES JOAN FUSTER DE SOLLANA

El passat dimarts 22 de març, Víctor G. Labrado em va convidar a fer tres sessions de contes amb els seus alumnes de l'ESO. Potser els seus alumnes no ho saben, és el més fàcil. La modèstia del mestre i l'obligació del dia a dia els ho hauran amagat. Però Víctor Labrado, a més de ser un gran escriptor, és un apassionat de la tradició oral, de recollir-la, recrear-la i contar-la, i potser un dels millors narradors del panorama.

No negaré que tindre davant tremenda figura em fa posar nerviosa, però res millor per fer-se passar la por que mirar-la als ulls. Unes quantes orelles escoltadores van passar per aquella sala d'audiovisuals, que millor seria anomenar-la per a l'ocasió sala auditivoimaginativa, i em van fer la feina més fàcil.
Vam contar contes de Guy de Maupassant, Marina Colasanti, Jairo Anibal Niño, alguna rondalla tradicional i algun conte de collita pròpia.
Hauré de ser sincera i dir-vos que no em vaig atrevir a contar una de les llegendes valencianes que més m'agraden: la llegenda de l'Encantada, però la podeu trobar al llibre de Víctor Labrado Llegendes Valencianes (2007, Bromera) o esperar a l'estiu i una poqueta nit vindré i vos en contaré aquesta i d'altres.

Un matí de contes en què vaig tindre temps de parlar amb Víctor, de contar, de descobrir el "Júpiter de Sollana", però aquesta és una altra història.

No hay comentarios:

Publicar un comentario