martes, 10 de marzo de 2015

A QUATRE DIES DEL III FESTIVAL DE LA PARAULA.. QUÈ CAL SABER

Falten 4 dies per a què arranque la tercera edició del Festival de la Paraula. L'any 2013 vam tindre la necessitat d'un espai per a compartir, aprendre i somiar nous projectes junts. Així va néixer el Festival de la Paraula.
El nostre no és un festival d'oralitat al que es conviden narradors per a contar contes i el públic escolta. En aquest, la intenció és que narradors, músics, poetes i públic aprenguem junts, compartim el moment i l'espai perquè es done la màgia.

 I la màgia es dóna; el primer any vam crear una rondalla de manera col·lectiva, La flor de la memória i ara, amb la complicitat de molts, els assistents al Festival se l'emportaran en paper, en una versió amb una miqueta de literatura, per a què faça camí i es puga contar i llegir.
I esperem que tornen a bullir els caps i les muses ens visiten, perquè ens caldran, per a crear versos al taller " Sols són cinc paraules". I després els cantarem a la capella que està encara més preciosa, amb la llavada de cara que li han fet els grangers.

En aquesta edició Caterina Valriu ens farà una explicació dels éssers fantàstics a les nostres rondalles, i agafarem més d'una idea per a futures creacions. A la tradició valenciana més viva els éssers fantàstics estan adormits, la Marieta de Dani Miquel i Francesc Gisbert n'ha despertat uns quants però encara en queden molts que estan roncant, és la nostra intenció passar a veure'ls la cara.

El diumenge al matí el Festival s'omple de llibres al "Mercat de la Paraula", de segur que en tenim a casa molts que ja hem llegit i volen eixir a córrer món. Intercanviar un llibre és intercanviar una experiència i crea un vincle amb l'altra persona, el llibre ja arriba amb història i eixe és el seu valor afegit. Això sí, heu de saber que quan un llibre comença a viatjar ja no pot parar.
 També escoltarem bones històries de la mà de narradors que repeteixen i altres que venen per primera vegada. Però el cap de cartell d'aquest festival és LA PARAULA, a ella li fem la festa més enllà de qui estiga narrant o cantant-la. El que volem és que totes i tots els assistents (professionals de la cultura, pares de família, mestres, xiquets...) gaudim del que allí passa i que el que allí esdevinga siga de totes. Vos volem a totes cantant, versant i contant!

Que comence la festa: Això era i no era, bon viatge faça la cadernera...

No hay comentarios:

Publicar un comentario