miércoles, 13 de abril de 2016

AMORT A LA BIBLIOTECA DE XÀTIVA

Dilluns i bon dia, vaig estar a la biblioteca de Xàtiva amb els alumnes de segon d'ESO. Arribaren escèptics a escoltar contes. Contes a mi? Sí a tu, que tens 14 anys i que vius la vida intensament, a tu que tens 14 anys i que esprems cada gota de tot el que t'interessa, a tu et vull contar una història, que ens la contem. 
Per començar, vos explicaré una història personal -els vaig dir- una que em va passar a mi fa uns anys, quan tenia la vostra edat -i els la vaig contar. Però quan vaig acabar em va envair un dubte...i ara que vos l'he contada, no sé, em sembla que  hi ha una part que a mi no m'ha passat, que en algun lloc l'he llegida, però... si mires ací potser tu trobes la resposta.

Aquest autor, Guy de Maupassant, va viure al segle XIX, ja fa uns anys sí, però els seus contes encara ens posen en tensió, ens deixen sense poder engolir-nos la saliva. Ja...ja sé que eres de creure't les coses si te les conta un amic, però si jo fóra la teua amiga, de veritat, potser no el convidaria a llegir aquesta història. 
Per acabar vos parlaré d'un llibre que podreu aconseguir, si feu algun comentari a esta entrada sobre literatura, llibres que heu llegit o sobre els contes que ací vos he enllaçat:
 Un monstre em ve a veure és una novel·la ideada per Siobahn Dowd i escrita per Patrick Ness i editada per Sembra llibres. Cónor, el protagonista d'aquest llibre es desperta a mitjanit per culpa d'un mal son, sempre al mateix moment. Instants després, a les 00:07, un monstre el visita. Però Cónor es massa major per a creure en monstres, sap que la seua imaginació i els mals moments pels quals està passant, li poden jugar una mala passada. Però el monstre li dóna evidències de la seua presència i Cónor s'hi rendeix. El monstre vol que Cónor li done una cosa molt preuada, vol la veritat. 

Si pensàveu que el suc de taronja és el més amarg, esteu davant d'un café sense sucre...

3 comentarios:

 1. Ana Llorens 2D IES SIMARRO15 de abril de 2016, 15:50

  Me ha encantat la sesió de hui, les histories les relates molt be i intentes fer muntaes i baixades per a que no pergam el fil. Per a la meua opinio, a les histories lis falta un final excepte a la de el susto en la que me he asustat jeje
  Un apregunta, com puc entrar en el concurs de el llibre “un monstre em ve a veure”??

  ResponderEliminar
 2. He asistit a la sessio que has fet hui, han sigut uns moments magniics poder escoltar les teues histories.inés 2ón B

  ResponderEliminar
 3. bona nit almudena! El dia que vingueres a la biblioteca de Guadassuar,ens quedarem tots encalats escoltant les teues meravelloses històries,que a la vegada ens imaginavem que erem nosaltres els qui estavem vivint-la.
  A mí la veritat que no m'agrada llegir,però en canví m'encanta que hem conten històries,i te de donar les gràcies perquè m'has animat a començar a llegir.

  ResponderEliminar