lunes, 6 de abril de 2015

RONDABALLS

Fa un any i escaig que Lluc i jo li hem donat vida a un nou espectacle: Rondaballs.
Volíem que el públic escoltara històries però també que participara de manera activa al ritme de l'acordió, com es feia pels masos de la Mariola fa 100 anys. Volíem recrear aquelles vetlades a la porta de casa o a la vora del foc, segons l'època de l'any, en
què grans, joves i menuts compartien històries i ballaven mentre a l'acordionista li quedaven dits i hi havia històries que contar.


Hem gaudit i aprés molt en la seva creació, Lluc a l'acordió, jo a la paraula i els dos a les cançons, endevinalles, embarbussaments, poemes i al ball tradicional! Al llarg de l'espectacle hi ha moments d'estar asseguts escoltant i altres d'alçar-se i ballar. Rodar, saltar, picar de mans i peus, buscar parella, fer rotllanes i cada vegada més ràpid, i després seure, per agafar aire i vinga tornem a començar!

Rondaballs segueix el ritme de les estacions i segons el que done el camp el seu decorat canvia: a la tardor, carabasses, magranes, ametlles; a l'hivern, carxofes, ràvens, safanòries; a l'estiu, encisam, carabassetes, alficossos... omplen l'escenari i després les mans dels xiquets que s'emporten les verdures amb gust.

Dos personatges de la nostra tradició rondallística, un llop i una rabosa, fan de fil conductor de tota la història. La rabosa amb la seva astúcia enganya al llop contínuament. D'altres animals de les nostres contrades expliquen les seves històries: conills, cabretes, haques, rucs, corbs... Ací podeu veure un vídeo promocional.

Esperem poder compartir amb tots i totes vosaltres bons moments al llarg i ample del País. 

1 comentario:

  1. Les 2 històries m'han agradat molt, espere que hi haja una 3a part. Han estat molt interessants, sobretot la part en què ningú va saber com es va morir el xic de la moto despenyant-se pel barranc. I també m'agradaria guanyar el llibre "En L´ínia".

    Andreu, Col·legi Maria Auxiliadora.

    ResponderEliminar