miércoles, 3 de diciembre de 2014

DESEMBRE

Últimament, i a jutjar per l'activitat del blog, sembla que estiga de vacances, que m'haja agafat una meset per a les meues coses. La veritat és que sí, i que no. Aquest mes de novembre i part de desembre l'he dedicat a fer una feina que m'agrada molt. Estic col·laborant en tres col·legis per a dinamitzar les seues biblioteques i els seus plans lectors. Treballe amb les mestres i amb les mares ( i algun pare), fem sessions setmanals en les quals vegem llibres, parlem d'editorials, autors, activitats, crítica literària... i a poc a poc anem dissenyant com volem que siga la biblioteca, l'anem transformant, contem contes, pensem activitats, animem a llegir...

És una tasca molt enriquidora, que em demana molta dedicació i de la que estic aprenent molt, moltíssim. M'emociona veure que hi ha mestres amb ganes de treballar més, mares que dediquen hores a l'escola dels seus fills i que tot es conjura al voltant del conte i del llibre.

El temps també l'he dedicat a escriure, entre altres, un article per a AEDA, la Asociación de Profesionales de la Narración oral, que podeu trobar ací, un text que m'ha fet reflexionar sobre la professió i el meu lloc en aquesta. Una anàlisi que m'ha ajudat a retrobar-me.

Per altra banda m'agrada seguir alguns blogs sobre promoció de la lectura, el d'Ana Garralon és visita setmanal obligatòria, tot el que recomana em sembla interessant i quasi tot ho acabe llegint. D'aquest mes em quede amb Educar en el asombro de Catherine L'Ecuyer. Plataforma editorial. Aquest llibre dóna llum en aquesta tasca tan complicada com és l'educació. Anima els educadors a mantenir desperta la curiositat i l'esperit de recerca dels xiquets. L'Ecuyer dóna algunes pistes, no espereu una guia pràctica, ni un remei màgic, que això no existeix. Però sí un text que pot ajudar a canviar certs hàbits perjudicials per a la salut imaginativa dels nostres infants.

Per acabar les recomanacions, un conte de Truman Capote a Cuentos completos. Anagrama. Titulat "Un recuerdo navideño". Capote va ser un autor maltractat per la vida i pels crítics de l'època. Però sens dubte és dels millors escriptors nord-americans. Els seus contes transmeten emocions, sensacions i els personatges són d'aquells que t'acompanyen com ho poden fer els de Dickens. Aquest cèlebre conte narra la història d'amistat d'un infant de 7 anys amb una cosina llunyana de seixanta. Les il·lusions, els reptes i els fracassos d'una parella peculiar que fan del fet quotidià un esdeveniment extraordinari.A desembre, a banda de seguir amb l'activitat de dinamització als centres, estaré contant contes a:

10  Carcaixent. Biblioteca Municipal. 17:45
11 Banyeres.
17 Gandia. Biblioteca central. 17:45
18 València. Escoleta Universitat Politècnica.
23 L'Alcúdia. Biblioteca Municipal. 12:00
24 Alcàsser. Escola de nadal
26 Nàquera. Biblioteca MunicipalNo hay comentarios:

Publicar un comentario