viernes, 28 de septiembre de 2012

BEBETECA

CONTAR A BEBÉS... I ALS SEUS PARES

Un taller d'animació lectora per a bebés que no saben llegir? Això em vaig preguntar jo mateix Com anem a animar a llegir a qui no té capacitat per a fer-ho? Doncs perquè el que es preten en aquest taller no és que agafen un llibre acte seguit. Ni accelerar els seus procesos.
L'objectiu primer és que pares i fills compartisquen una activitat relaxada, motivadora i sobretot pensada en exclusiva per a ells. En la que els llibres són els protagonistes i les històries van acompanyades de cançò, música i moviment.

Hi ha contes que conviden a abraçar-se, altres a donar-se besets, a cantar... però la majoria de les vegades els xiquets escolten amb la mirada atenta, sense moure's i mostrant el rebuig a qualsevol que els estorbe.
Quina responsabilitat! Sempre, i en aquesta ocasió més. Els infants estàn oberts a tot, són inocents en el sentit més profund de la paraula. Tot el que fem i el que no fem té una repercusió en ells, els forma com a persones.
La veritat és que no crec que el taller de mitja hora i la meva persona siga tant i tant important però si d'aquesta sessió i d'altres queda als pares el gust pels llibres i per les històries aleshores sí, aleshores si que serà important per a fer futurs lectors.

No hay comentarios:

Publicar un comentario