jueves, 28 de junio de 2012

PER SI NO SABEU QUÈ LLEGIR...
Una barca al bosc és el llibre més emotiu i amb el títol més encertat que he llegit en els últims temps. Una barca en un bosc és un objecte ben desaprofitat, com ho és Gaspare Torrente, el protagonista d’aquesta història: un jove criat a una illa del sud d’Itàlia, nouvingut a la ciutat muntanyenca de Torí. Un adolescent autèntic, únic i brillant que tradueix Horaci, però que vesteix i viu a destemps entre estudiants preocupats per l’estètica i professors que no ensenyen, a una ciutat trista, ràpida, gris i amb un bagatge cultural que allà no li aprofita.
Aquest llibre de lectura àcida i punxant descriu amb un llenguatge molt proper l’etern dilema de ser un mateix o deixar de ser-ho perquè el grup t’accepte. Com a lectora he patit amb el protagonista les seues angoixes, m’he barallat amb ell contínuament perquè no canvie. I com més enfadada he estat m’he adonat que ho estava amb mi mateixa, per la quantitat de vegades que jo havia fet el mateix.
Maleïts boscos que fan naufragar les barques, maleïda societat que ofega els autèntics… Feia temps que un llibre no m’emocionava i m’enprenyava tant. Regaleu-vos una lectura lenta, reflexiva, i a poder ser compartida. 

1 comentario:

  1. Em pareix que amb aquest retret --"Maleïda societat que ofega els autèntics"-- pegues al clau. També saps que tinc una predilecció especial per aquest llibre. És dels casos en què una lectura et permet viure, durant una temporada feliç, en un món nou. Durant aquest temps tenia afillat a casa el Gaspare Torrente. Quina llàstima, que llibres grans com aquest passen desapercebuts a la majoria de mortals. A Itàlia, no, que l'autora n'ha venut milers i milers de còpies.
    Ai, que ja puc seguir-te una altra vegada des de Burrera Comprimida: bééééé!

    ResponderEliminar