martes, 13 de septiembre de 2016

CENT ANYS DAHL

Avui fa cent anys del naixement de Roald Dahl i és que els escriptors després de morts segueixen complint anys. A Roald Dalh li passa una cosa curiosa i és que com més gran és, més modern es torna. Potser va ser un home avançat a la seua època o és que la seva literatura és  atemporal.
Al seu museu ho celebren durant tot el mes, amb moltes activitats.

Escrivia per a menuts, l'interessaven més que els adults, però agradava i agrada encara més als grans. Perquè escrivia des de l'adult que era, recordant l'infant que havia segut. Fidel a ell mateix, sense límits ni tabús com ho són els infants que els deixen ser. I ell havia tingut un pare i sobretot una mare que l'havia respectat. Vos recomane la lectura de Boy, Relatos de la infancia.

Però també escrivia per a grans i aleshores portava al límit, encara més als seus personatges. No vos perdeu l'edició que ha fet Sembra llibres. Els millors relats de Roald Dahl.

El curs passat amb la meua amiga y narradora Eva Andújar vam crear un projecte anomenat Cent anys Dahl que hem passejat per biblioteques i escoles, ací al blog pots veure algunes cosetes què anem treballant.

Només em sap greu una cosa, no haver conegut Roald Dahl amb 8 anys! Per això és per a mi quasi una obsessió regalar i recomanar llibres de l'autor als xiquets i xiquetes. Cap infant sense Dahl.

No hay comentarios:

Publicar un comentario