martes, 6 de marzo de 2012

LES MALETES VIATGERES ARRIBEN AL CEIP L'ALBORXÍ D'ALZIRA

Quan els xiquets i les xiquetes entren a la presentació de les maletes viatgeres de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura estan espectants.
Maleta d'infantil
                                                           
Els explique que els portem una maleta, que està plena de llibres, que podran llegir els que vulguen, quan vulguen i com vulguen i això els emociona. I jo em pregunte, si ja tenen biblioteques d'aula i biblioteques de classe amb un munt de llibres, per què els agradaran just aquestos?
Doncs perquè ací hi ha llibres per a tots els gustos i nivells, llibres per a riure, per a passar por i per a gaudir.Però sobretot perquè no els diem què han de llegir, ni si n'han de llegir molts. Només que llegisquen el que tinguen gana i els agrade, que deixen a mitges el que no els convença o que llegisquen les vegades que vulguen el mateix llibre. Res que no haja dit ja Pennac, i el que jo crec que hauria de ser sempre.

Amb el mussol Nicanor, un mussol molt lector
                                                 
Al final de l'animació de tercer cicle els alumnes es van apropar a les maletes, estaven encantats amb els llibres de Bernat Barroer o el Rellotge mecànic. Una alumna, que regirava i regirava com en el mercat, en un apartat em va dir: -Hi ha  llibres per a plorar?, T'agraden els d'amor? -li vaig respondre. No va mostrar cap interés. Em va deixar sense paraules, encara hi pense.

On viuen els Monstres. A la primera frase sempre es fa el silenci

Pense: Què necessitaran trobar en les lectures xiquets i xiquetes en un món tan convuls on la realitat sempre supera la ficció?  Algun suggeriment?

1 comentario: